Ny projektledare på Nyaru Menteng

Posted on 26-01-2012


Det finns bara en Lone Dröscher Nielsen, och hon är svår att ersätta! Men efter att ha drivit sitt rehabiliteringscenter för orangutanger, Nyaru Menteng, i över tio år har hon efter en längre tids sjukdom blivit tvungen att ge upp planerna på att bo permanent på Borneo. Här är hennes brev där hon berättar om sitt svåra beslut. Anton.jpg

Tack och lov har Lones store kärlek till orangutangerna och hennes enorma engagemang smittat av sig på de lojala medarbetarna. De har gjort extra stora insatser medan hon har varit borta. En av dem heter Anton Nurcahyo och det blir han som nu tar över ledningen för rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.

Passionerad ledare
36-årige Anton Nurcahyo kom som sänd från ovan när Lone blev sjuk och han har visat sig duktig på att ha ansvar för centret. Han är född och uppvuxen i Indonesien, har en magisterexamen i biologisk antropologi från Australien och ett imponerande CV som visar hans stora intresse och passion för djurliv och regnskogar.

Innan han kom till Lones center arbetade han för olika organisationer i Indonesien med särskilt fokus på djurliv och djungel. Hans stora kunnande gör honom till en kompetent avlösare till Lone och de anställda har stor respekt för honom. Det har gått snabbt för honom att skaffa sig överblick över centret och de uppgifter som skall lösas, och han är en stor inspirationskälla för de knappt 200 anställda, som tager hand om de cirka 620 orangutangerna.

Hjärtat på rätta stället
Det är ingen lätt uppgift att ta över Lones många sysslor och att föra vidare hennes passionerade engagemang, och det har tagit tid för de anställda att vänja sig vid en annan person än Lone. Men Anton är inte den som ger upp. Han arbetar hårt, är perfektionist och viljestark – och orangutangerna är i de bästa händer! Det finns förstås även tid att ha roligt! Anton har en vänlig personlighet och han gillar att skämta med sina anställda, vilket får dem att skratta och känna sig väl till mods! Han berättar också ofta historier från sin barndom, studietid och sin tid som fältarbetare i djungeln.

Lone kunde inte ha hittat en bättre avlösare än Anton, som är mycket mån om att hennes idéer och kärlek till orangutangerna finns kvar. Han är mycket omtänksam mot orangutanterna och går ofta rundor för att se hur de mår. Även om de anställda saknar Lone så är de trygga med Anton och hans ledning av centret. Allt fortlöper som det ska på Nyaru Menteng.


Translated from Danish into Swedish by Asa Melander
Swedish edited by Dorthe Madsen

Senaste Nyheter

Orangutang-kalender för 2015

2014-10-24

Årets mandelgåva, advents- eller firmapresent, eller varför inte julklapp är denna kalender med bilder på de söta orangutangerna i vårt adoptivprogram.
Extraordinärt årsmöte

2014-10-23

Save the Orangutans styrelse kallar till extraordinärt årsmöte 24 november 2014 kl. 18.30. Kom och få en inblick i föreningens arbete och träffa andra medlemmar.
At vara vittne till en succe

2014-10-21

Inne i Borneos djupaste regnskog bor en liten grupp människor i ett läger. Deras jobb är att övervaka de orangutanger som har blivit utsläppta i skogsområdet Bukit Batikap av rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. De håller ett öga på hur orangutangerna trivs och hur de lever.
Högsäsong för bränder på Borneo

2014-09-15

Kan en REGNskog brinna? Det låter absurt och borde heller inte vara realitet. Men ödeläggningen av regnskogens ekosystem skapar stor risk för bränder i de resterande områdena skog
Wilhelms fotografier från Borneo utställes på galleri i Stockholm

2014-09-17

Wilhelm Osterman visar sina fantastiska fotografier av orangutanger på ett galleri i Stockholm, och du är välkommen til premiärvisning.

Läs flera nyheter >

Logon